Hlavní obsah

Dětský filmový a televizní festival začíná v Ostrově na Karlovarsku

Právo, Voleman Rudolf

V Ostrově na Karlovarsku začne v úterý 42. ročník Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana. „Do soutěže je přihlášeno osm snímků,“ řekl ředitel festivalu Roman Poledníček.

Článek

Tradiční festival uvede v kategorii filmové tvorby tři snímky, a to Kuky se vrací, Děšťová víla a Nedodržený slib. V kategorii televizní tvorby se utkají filmy České televize Princezna Ano a Láska rohatá. V premiéře pak snímky Kouzelná tetička Valentýna a Hřích profesora Sodomky. Brněnské studio ČT bude reprezentovat Dům U Zlatého úsvitu.

Příběhy českých hvězdiček

Mottem letošního festivalu je Dětství před kamerou. „Při výběru tématu jsme vycházeli ze stejnojmenné knihy Simony Oktábcové, která v ní zachytila příběhy některých slavných českých hvězdiček,“ uvedl Poledníček s tím, že ostrovský festival pozval hned tři z nich - Žanetu Fuchsovou známou z filmu Kočičí princ, Michaela Dymka z filmů Páni kluci nebo Krakonoš a lyžníci a Renatu Maškovou známou z filmu Jak se točí Rozmarýny.

Ostrovský festival navštíví též tvůrce známé Arabely Václav Vorlíček. „Do Ostrova jezdím už skutečně dlouhá léta a jezdil jsem vždycky s pocitem, že jedu do velmi příjemného prostředí, kde je dobrá organizace a kde se setkám se spoustou zajímavých lidí,“ komentoval Vorlíček.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám