Hlavní obsah

Den před startem festivalu Metronome Prague vystoupí v Praze ukrajinské hudební špičky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival Metronome Prague, který se odehraje 23. až 25. června na pražském Výstavišti a jeho hlavními hvězdami budou Nick Cave, Beck a Underworld, vyjádří podporu Ukrajině. Ihned po jejím napadení Ruskem zorganizovala produkce akce společně s Českou televizí benefiční koncert na podporu Ukrajiny. Oznámila také, že Metronome Prague zahájí ukrajinští Go A.

Foto: archiv festivalu Metronome Prague

Hlavní hvězdou bude zpěvačka NK.

Článek

Nyní sdělila, že den před samotným festivalem přidá koncert s programem složeným ukrajinskými interprety. Ve středu 22. června v 19 hodin tedy zahraje v rámci akce Ukrainian Freedom Voices šest velikánů tamní scény. Veškerý zisk z koncertu půjde na účet charitativní organizace Tvoya Opora.

Dramaturgie vycházela z popularity pozvaných umělců přímo na Ukrajině s cílem potěšit ukrajinské běžence, kteří momentálně pobývají v České republice a k živé hudbě ze své vlasti nemají přístup. Zároveň se přihlíželo k tomu, aby účinkující interpreti oslovili také domácí posluchače a prohloubilo se tak české povědomí o hudbě, která na Ukrajině vzniká a je oblíbená.

Hlavní hvězdou bude zpěvačka NK, vlastním jménem Nastia Kamenskykh. Přijedou také tříčlenná skupina Kazka, zpěvák a hudebník Mélovin či zpěvák Alekseev, který byl prvním ukrajinským interpretem, jehož píseň vedla žebříček Apple Music a jeho videa na YouTubu mají desetimilionovou sledovanost. Dorazí i zpěvačka Jerry Heil a elektronické duo Tvorchi.

Koncert Ukrainian Freedom Voices osobně na pódiu na Výstavišti podpoří za českou stranu Michael Kocáb, Emma Smetana a Jordan Haj. Na sociálních sítích koncert podporují mimo jiné Dara Rolins, Ben Cristovao, Marek Ztracený a mnozí další. Večer bude na svém webu streamovat Česká televize.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám