Hlavní obsah

Den flamenka. Hudbu doplní filmy a gastronomie

Novinky, Stanislav Dvořák

Ve čtvrtek začíná v Praze festival Den flamenka, který navzdory svému názvu trvá čtyři dny. Do jednoho by se program nevešel.

Foto: Smart Communication

Den flamenka v Praze

Článek

Od 21. do 24. listopadu vystoupí v metropoli několik španělských hvězd tohoto stylu. Mimo jiné vzdají hold zesnulému tanečníkovi a choreografovi Antoniu Gadesovi.

Festival zahájí 21. listopadu v Divadle U Hasičů vystoupení Joaquína Grila. Bude tančit osmdesát minut za doprovodu kytaristy Francise Gómeze, zpěváků Londra a Manuela Tañé, svého bratra Carlose, vytleskávače rytmu a perkusisty Aného Carrasca.

Prozaička Iva Pekárková dobyla Španělsko

Kultura

„Výjimečný zážitek slibuje světová premiéra představení Snění o Carmen v podání tanečnic Irene Álvarez a Virginie Delgado či koncert, kterým festival uzavřou vynikající zpěvák Pedro El Granaín a kytarista Antonio de Patrocinio hijo. Mezi skvělými muzikanty, doprovázejícími taneční představení, najdeme také synovce a spoluhráče slavného Paca de Lucía Antonia Sancheze, který vystoupil i na nezapomenutelném posledním Pacově pražském koncertu,“ řekla za pořadatele Anna Vašátková.

Většina těchto umělců se mimo jiné objevila ve filmu Carlose Saury Flamenco a v pokračování Flamenco, flamenco.

Festival nabízí pestrý doprovodný program zahrnující dílny se španělskými lektory, filmové projekce věnované Antoniu Gadesovi, besedy pro školy i širokou veřejnost, flamenkový bazar, španělskou gastronomii či den otevřených dveří flamenkových akademií. Předprodej vstupenek a podrobné informace o festivalu na www.denflamenka.cz.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám