Hlavní obsah

Dave Grohl nemůže poslouchat Nirvanu

Právo, jaš

Zpěvák a kytarista americké rockové skupiny Foo Fighters a bývalý člen slavné formace Nirvana Dave Grohl popsal v rozhovoru pro magazín GQ těžké chvíle, které občas prožívá.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Dave Grohl na pódiu v Praze.

Článek

Řekl, že si ani po čtyřiadvaceti letech od sebevraždy zpěváka a kytaristy Kurta Cobaina není schopen pustit nějakou nahrávku Nirvany, ve které na přelomu osmdesátých a devadesátých let hrál na bicí soupravu. Je to pro něj prý příliš osobní.

Připustil, že v Nirvaně zažil nejúžasnější vrcholy svého života, jedním dechem nicméně dodal, že i největší pády. I proto je pro něj stále téměř nemožné poslouchat staré skladby té kapely.

V rozhovoru vzpomíná na dobu po smrti Kurta Cobaina. Vždy, když slyšel nějakou skladbu své bývalé skupiny v rádiu, zlomilo mu to srdce. „Nikdy si Nirvanu nepouštím, ne. Ačkoliv ty skladby jsou vždy někde. Když jedu autem, hrají je v rádiu, když jdu do obchodu, slyším je z reproduktorů. Pro mě jsou ale velice osobní,“ říká.

Kurt Cobain stál v čele Nirvany. Byl silnou osobností s nesnadným dětstvím a komplikovaným vnitřním světem. Byť se na začátku devadesátých jeho kapela těšila celosvětové popularitě, sláva mu nebyla příjemná a uchyloval se do ústraní.

V dubu roku 1994 spáchal sebevraždu a Nirvana skončila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám