Hlavní obsah

Dalibor Janda obnovil kapelu Prototyp a vyráží na turné

Zpěvák, skladatel a kytarista Dalibor Janda, který v březnu oslavil 55. narozeniny, vyrazí na turné. Narozeninová koncertní šňůra, která je zároveň oslavou 25 let jeho profesionálního zpívání, odstartuje 18. září v Hradci Králové a skončí 17. prosince v Plzni.

Foto: Jan Hrouda, Právo

Dalibor Janda

Článek

Zpěvák s obnovenou kapelou Prototyp odehraje 12 koncertů v krajských městech Čech, Moravy a Slovenska, sdělila mediální zástupkyně trojnásobného Zlatého slavíka Táňa Dolejšová.

"Vrcholem turné bude koncert v pražské Lucerně, který se uskuteční 1. prosince a kde vystoupí hosté jako Petr Bende, Ján Lehotský nebo Petr Janda," uvedla Dolejšová. Dodala, že speciálním hostem celého Jandova turné bude jeho dcera Jiřina a zpěvačka Ilona Csáková.

Dalibor Janda patřil ve druhé polovině 80. let k hvězdám české populární hudby. Třikrát za sebou se stal Zlatým slavíkem (1986 až 1988) a svým nakřáplým hlasem a písničkami s lehce zapamatovatelnými melodiemi, jako například Hurikán, Kde jsi nebo Žít jako kaskadér, dobýval mnohá dívčí srdce.

Dnes se v televizi téměř neobjevuje a z rádií jsou jeho písničky slyšet zřídkakdy. Janda vlastní malou uměleckou agenturu a hudební vydavatelství, koncertuje a natáčí nová alba; to poslední nazvané Jeden den vydal v roce 2006. Janda je nadšeným zahradníkem, zajímá se o historii a astronomii. Jeho druhé dítě, syn Dalibor, spáchal v lednu 2003 sebevraždu; bylo mu 21 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám