Hlavní obsah

ČT asi začne vysílat Události od 19 hodin

Právo, jp
PRAHA

Česká televize asi začne od 1. ledna vysílat svou hlavní zpravodajskou relaci dne Události již od 19 hodin. "Je to jedna z více časových variant, definitivně rozhodnuto není. V prosinci se diváci dozvědí, která z variant se uskuteční," řekl včera Právu mluvčí ČT Martin Krafl. Informaci o posunutí vysílání Událostí odmítl komentovat i ředitel zpravodajství ČT Zdeněk Šámal. Sdělil pouze Právu svůj osobní názor.

Článek

"Dlouhá léta jsem přesvědčen, že začátek zpráv v 19.15 hodin je výjimečný a z hlediska evropských televizí ojedinělý. Jakýkoliv jiný čas je podle mě lepší," tvrdí Šámal.

Vyjádřil se i k dotazu, zda je snahou ČT sebrat pro sebe diváky konkurenčních zpráv Primy a Novy. Prima nyní začíná se zprávami v 19 hodin, Nova v 19.30 hodin. "Česká televize vyrábí jiné zprávy než Prima a Nova. Vzájemné soutěžení nemá smysl. Má pouze smysl uvažovat, co je dobré pro programové schéma ČT, než to, jestli nám přibudou nebo naopak ubudou diváci," myslí si Šámal.

Podle jedné z variant by nové Události ČT mohly být téměř hodinové. Začnou klasické asi dvacetiminutové zprávy, navazovat by měly regionální zprávy (o nich se nyní rozhoduje, jak budou dlouhé). Naváže zpravodajství z kultury, počasí a končí Brankami, body, vteřinami.

Druhé velké večerní zpravodajství Události, komentáře by se mělo přesunout - což už tak jednou bylo za ředitelování Jiřího Balvína - na ČT 2 od 21 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám