Hlavní obsah

"Cruisův" díl South Parku nakonec v USA odvysílají

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Definitivní tečka za válkou Toma Cruise a South Parku. Americká televize Comedy Central nakonec odvysílá díl South Parku, který zesměšňuje scientologii (Cruisovu víru), uvedl server Hollywood.com. Na jaře díl záhadně zmizel z programu a tvůrci seriálu pak rozjeli ironickou protikampaň.

Článek

V březnu 2006 začalo být kolem South Parku horko. Zpěvák Isaac Hayes, který mluvil Chefa, ohlásil odchod. Pravděpodobně neunesl zesměšňování scientologů, ke kterým se také hlásí. Tvůrci South Parku Trey Parker a Matt Stone si chtěli dělat legraci ze scientologů už dávno, ale přátelství s Hayesem je od toho dlouho odvracelo. Nakonec došli k závěru, že to zpěvák vydrží a natočili známý díl s Tomem Cruisem. Spletli se. [celá zpráva]

Zanedlouho zmizela inkriminovaná epizoda z programu Comedy Central a rozproudily se vášnivé debaty. Několik novinářů tvrdilo, že to způsobil Tom Cruise, jenž prý doslova vydíral šéfy společnosti Paramount Pictures. Ta má stejného majitele jako Comedy Central vysílající South Park.

Cruise údajně vydíral Paramount tím, že pokud epizodu zesměšňující jeho víru - scientologii - odvysílá, bude bojkotovat propagaci filmu Mission Impossible 3, do nějž firma vložila milióny dolarů. Cruiseho tiskový mluvčí vše okamžitě popřel. [celá zpráva]

Potměšilí vtipálkové Parker a Stone pak začali aféru ještě víc nafukovat výroky o "válce se scientologií" a tím, že díl s Tomem Cruisem promítali zadarmo v budově London's National Film Theatre. Navíc ještě rozdávali DVD. V létě emoce utichly a Comedy Central najednou může díl s Cruisem normálně odvysílat. Je ohlášen na 19. července. Televize se tak prý snaží zacelit trhlinu ve vztazích s tvůrci drsné satiry.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám