Hlavní obsah

Coldplay oslaví život koncertem v Praze

Právo, Jaroslav Špulák

Britská skupina Coldplay přijíždí poprvé do České republiky. V pondělí večer se představí v pražské O2 Areně a podle informace pořadatelů z agentury Live Nation zbývají ke koupi poslední vstupenky. Je totiž pravděpodobné, že večerní vystoupení londýnské čtveřice bude zcela vyprodané.

Foto: Profimedia.cz

Coldplay

Článek

Coldplay přijedou propagovat své čtvrté studiové album Viva La Vida Or Death And All His Friends. V deseti nových skladbách za dohledu producentů Briana Enoa a Markuse Dravse na něm prohloubili svůj alchymistický přístup k hudbě. Byť je deska tuze skoupá na živelný energický náboj a její nálada je spíše matná, nabízí množství ve druhém a třetím plánu servírovaných hudebních laskomin.

Koncertní Coldplay jsou jiskřivá kytarová kapela

Všeobecně jde navíc hudebním světem informace, že koncertní Coldplay jsou jiskřivá kytarová kapela, která ani při živých setkáních s publikem nepodleze svou vysoko nastavenou uměleckou laťku.

Filozoficky Coldplay na poslední studiové desce navazují na odkaz slavné mexické malířky Fridy Kahlo, která podle slov zpěváka Chrise Martina ve své tvorbě přes velké osobní těžkosti oslavovala život. „Prožila velice těžké chvíle a krátce poté začala malovat obraz nazvaný Viva La Vida. Miluju ji za její odvahu,“ řekl Martin.

Na obalu alba je reprodukce slavného obrazu Eugena Delacroixe Liberty Leading The People z roku 1830, který je vystaven v pařížském Louvru.

V roli předskokana se představí jako sólista Albert Hammond Jr.

V roli předskokana Coldplay se večer představí jako sólista Albert Hammond Jr., jinak člen americké formace The Strokes. Letos vydal své druhé album nazvané Cómo Te Llama?, na kterém prezentuje velmi osobitou, štiplavou indierockovou hudbu. Hammond se narodil před osmadvaceti lety v Los Angeles.

Reklama

Související témata:

Související články

Britští Coldplay vystoupí v září v Praze

Populární britská pop-rocková skupina Coldplay zahraje českým fanouškům 22. září v O2 Aréně v Praze. Oznámila to na svých internetových stránkách. Lístky...

Výběr článků

Načítám