Hlavní obsah

Členové Queen bojují proti AIDS písněmi

Novinky, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KAPSKÉ MĚSTO

Na pozvání bývalého jihoafrického prezidenta Nelsona Mandely přijeli do Kapského města multiinstrumentalista Dave Stewart známý z Eurythmics a dva bývalí členové skupiny Queen, kytarista Brian May a bubeník Roger Taylor, aby natočili písně na pomoc boji proti AIDS.

Foto: Marcel Vašut

Velikonoční jarmark

Článek

Podle Mandely AIDS už nepředstavuje čistě zdravotní problém, ale vzhledem k rozsahu epidemie se stává otázkou lidských práv. Jak uvedl zděšený Brian May: "V Jižní Africe je postižena AIDS a virem HIV čtvrtina populace."

Všichni tři hudebníci by společně měli v Kapském městě s místními muzikanty natočit několik písní, a to jak z repertoáru Queen či pera Dave Stewarta, tak od zpěváka U2 Bona Voxe či loni zemřelého člena punkových The Clash Joe Strummera.

Setkat by se také měli se zástupci charitativních organizací, které pomáhají nemocným AIDS. Nadace The Mercury Phoenix Trust, kterou založili členové skupiny Queen v roce 1991 po smrti jejich zpěváka Freddieho Mercuryho, který zemřel na AIDS, věnovala na boj proti této zákeřné nemoci už 12 miliónů dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám