Hlavní obsah

Čínský kyberpunk? Má odlákat Hollywoodu mladé Číňany

Novinky, Stanislav Dvořák

Suchařina v čínském filmu definitivně končí. Tamní filmy musí navzdory částečné cenzuře soupeřit s Hollywoodem, který sklízí stále větší úspěchy. Komunistická strana sice varuje tvůrce, že se mají držet národních a morálních hodnot, jenže to mladou generaci moc nezajímá, chce spíše fantasy, sci-fi a akční filmy. Snímek Dream Breaker by ji mohl uspokojit.

Foto: Profimedia.cz

Film má být částečně inspirován vizuálním stylem starého Blade Runnera.

Článek

Americký server The Hollywood Reporter označil nový čínský film za „kyberpunk“. Dream Breaker od společnosti Jetavana Entertainment má spojit moderní technologie, dobrodružství a love story a díky tomu by mohl mít značný úspěch u mládeže. Jetavana se zřejmě chce stát konkurentem studia Lionsgate s cool filmy pro mladé, soudí The Hollywood Reporter.

Snímek režíruje Han Yan, který obsadil do hlavní role mladou hvězdičku Duling Chenovou. Hrdinka se musí probojovat záhadným světem ve stylu počítačových her, aby pomstila smrt otce. Další stoupající asijská hvězdička, Song Weilong, hraje její lásku. Výkonným producentem se stal japonský filmař Sion Sono.

Vizuální pojetí má být částečně poctou slavnému filmu Blade Runner, ale současně je ovlivněno i čínskou estetikou. Podle producentů něco takového v Číně ještě nebylo a splňuje to přesně požadavky generace narozené po roce 1990. Premiéra bude někdy na podzim roku 2017.

Trend velkorozpočtových čínských fantasy bijáků loni potvrdila Velká čínská zeď. Hlavní roli v čínsko-americkém projektu měl Matt Damon, ale hrála v něm i spousta čínských herců. Příběh žoldáka Williama Garina, který přijel na Dálný východ získat tajemství střelného prachu, byl propojen s válkou proti fantasy monstrům. Snímek sice oplýval mnoha náročnými efekty, ale podle kritiky šlo v podstatě o slátaninu.

Reklama

Výběr článků

Načítám