Hlavní obsah

Čínská televize vymazala homosexuály z Eurovize

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až v sobotu v noci vyhlásí vítěze Eurovize, určitě to neuvidí diváci čínské televize Mango. Ta totiž vystřihla projevy homosexuality ze semifinále a Eurovize už s ní nechce spolupracovat, uvedl server BBC.

Foto: Eurosong

Zpěvák Ryan O’Shaughnessy

Článek

Například irský zpěvák Ryan O’Shaughnessy z pořadu úplně zmizel a také duhové vlajky, symbolizující LGBT, byly v Číně rozmazané. Důvod je jasný. Irská píseň Together má homosexuální obsah, dva chlapci se v klipu drží za ruce, tančí a vyznávají si své city.

Na sociálních sítích se stala cenzura velkým tématem hlavně mezi diváky čínské televize, kteří sdíleli obrázek rozmazané duhové vlajky. Někteří hrozili, že se na tuto televizi už nebudou dívat.

Pořadatel soutěže (EBU) uvedl, že cenzura není v souladu s jejich hodnotami, a proto ukončují spolupráci s čínskou televizí.

„Od začátku jsme říkali, že láska je láska, ať je to mezi dvěma kluky, holkami, nebo klukem a holkou. Takže myslím, že je to důležité rozhodnutí,“ tvrdí zpěvák Ryan O’Shaughnessy.

„Neberou to na lehkou váhu a myslím, že je to krok správným směrem, takže z toho mám radost.“

Reklama

Výběr článků

Načítám