Hlavní obsah

Čína: Předložte celý seriál předem, nebo ho nepovolíme

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další problémy se podle serveru The Hollywood Reporter valí na zahraniční filmy a seriály v Číně. Cenzoři se rozhodli pro odstranění seriálů Agent Carter a Empire ze streamovacích služeb a pro příště žádají předem celý seriál s titulky, nebo ho nepovolí.

Foto: ABC

Seriál Agent Carter

Článek

Nové nařízení způsobí seriálům značné problémy. Horké novinky by se tak legálně vůbec nemohly do země dostat. Aktuální zákazy se podle serveru dotýkají seriálů Shameless, Stalker, Two Broke Girls a American Horror Story. Nejde ale jen o americké seriály, stejný zákaz hrozí jihokorejskému Pinocchiovi.

Nejméně by se nové nařízení týkalo seriálů společnosti Netflix, která přišla s neobvyklým způsobem uvádění na internetu – celou sezónu zveřejňuje najednou. Uvedla tak třeba kritikou oceňovanou sérii House of Cards.

Po období volnosti přituhlo

Čínské internetové televize jako Tencent, Alibaba, Youku Tudou a Sohu utrácejí čím dál tím více za americkou produkci a mají obavy, co bude dál. Alibaba třeba nedávno podepsala smlouvu se studiem Lionsgate a koupila teenagerskou ságu Twilight. Seriál Simpsonovi zase bude streamovat čínská služba Sohu, která se dohodla s Foxem.

V roce 2014 čínské úřady nařídily v celé zemi internetovým streamingovým serverům stáhnout čtyři oblíbené americké televizní seriály. Jak potvrdily dva servery, cenzoři nařídili stáhnout seriály Teorie velkého třesku, Dobrá manželka, Námořní vyšetřovací služba (NCIS) a Advokáti. Podle jednoho ze serverů tento příkaz vláda nijak nevysvětlila.

Promítání zahraničních filmů v kinech a vysílání zahraničních pořadů v televizi vláda přísně kontroluje. Internetové streamingové servery se ale v posledních letech těšily relativní volnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám