Hlavní obsah

Chystá se film o mládí Johna Lennona

Novinky, Stanislav Dvořák

Sam Taylor-Woodová chystá podle informací BBC film o zakladateli Beatles Johnu Lennonovi, přesněji řečeno o jeho nelehkém dětství. Měl by se jmenovat Nowhere Boy (Chlapec odnikud).

Článek

"Jak jsem dočetla poslední stránku, věděla jsem, že tohle je film, který jsem hledala," uvedla režisérka, "oslovilo mě to na mnoha úrovních, osobně i umělecky." Taylor-Woodová debutovala nedávno krátkým filmem Love You More. 

Film o Lennonovi se bude natáčet v Liverpoolu a zkoumá hlavně Johnovo dětství a vliv matky a tety. "Ty ženy v raném období Johnova života ovlivnily to, čím se stal, a síla i slabost jejich vztahů budou ve středu zájmu tohoto filmu," dodala.

Scénář připravuje Matt Greenhalgh, který napsal i film Control o skupině Joy Division. Produkovat ho budou Robert Bernstein a Douglas Rae z firmy Ecosse Films.

John Lennon vyrůstal bez otce, matka Julia Lennonová malého chlapce dala na výchovu své sestře „Mimi“ Smithové. John měl dvě nevlastní sestry, jako dítě si často vymýšlel básničky a příběhy, které doprovázel kresbami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám