Hlavní obsah

Chinaski: Publikum s námi nejvíc zpívá o chudobě

Novinky, Josef Koukolíček
PRAHA

Skupina Chinaski pomalu dokončuje své letošní turné k nové desce Není na co čekat. A podle slov jejího zpěváka Michala Malátného, šlo o koncertní šňůru nadmíru vydařenou, plnou spontánních reakcí publika, které si pro sebe objevilo i nové hity od Chinaski.

Článek

Máte za sebou už pět koncertů z plánovaných šesti. Jaké jsou vaše dojmy a zážitky?

Jenom ty nejlepší. Lidi na nás chodí v hojném počtu, zpívají si s námi naše písničky. Co víc bychom si měli přát? Celkem nás i mrzí, že už to máme skoro za sebou. Turné to totiž bylo krátké, ale hodně intenzivní.

Jaké hity z nové desky si publikum nejvíc oblíbilo?

Hodně reagují na punkově drsnou Kérku, ve které zpívám, kam bych si co všechno nechal vytetovat. A pak na živo je dost úspěšná písnička 7 hříchů. Hlavně ta část textu, kdy zpíváme o chování, co způsobuje chudobu. Tu si teď lidé s námi prozpěvují opravdu hodně.

Který z koncertů byl pro vás nejsilnější?

Nejvíc lidí na nás přišlo v Brně a v Praze. Tam jsme už po třetí za sebou vyprodali Tesla Arénu. Toho si hodně cením. Pražskej koncert byl pro mě taky hodně podařenej v tom, že na něj přišlo nejvíc kamarádů. Ale jinak se nedá říct, že bychom si nějaké vystoupení třeba užili méně. Včerejší Ostrava byla naprosto neuvěřitelná. Děkujeme, všem co přišli.

Vaše turné ale nezačalo zrovna šťastně. Kvůli vašemu zranění kolene museli Chinaski první dva koncerty přeložit. Jak jste na tom zdravotně teď?

Bohužel mě to pořád omezuje. Je to nepříjemné. Mám koleno zatejpované, ale při určitých pohybech mě to bolí, takže nemůžu řádit pořád tak, jak bych chtěl. Když nekoncertujeme, chodím každý den na rehabilitace, takže by to snad už mělo být brzo dobrý. Teď už je to zranění stejně spíš v mé hlavě, než v koleni.

Poslední koncert máte v plánu 27. října v Pardubicích. Jaké plány mají Chinaski po turné?

Dáme si tři týdny zaslouženého volna. Nevím, co mají v plánu kluci, ale já si určitě pojedu někam odpočinout. Jsme v podstatě v zápřahu od února a už se to na nás začíná podepisovat. Dovolenou všichni intenzivně potřebujeme.

A plány po dovolené?

Začnem se zas chystat na další vystoupení. Příští rok chceme objet všechny festivaly v Česku, které jsme letos kvůli přípravám na desce museli vynechat. V podstatě jsem tak letos hráli jen na festivalech na Slovensku. Doufáme, že se nám podaří české festivalové publikum při nejbližší příležitosti odškodnit.

Reklama

Výběr článků

Načítám