Hlavní obsah

Chinaski mají melancholický klip z Islandu

Novinky, Stanislav Dvořák

Singl Tamaryšek s videoklipem Jakuba Mahdala vypustila česká kapela Chinaski. Klip se točil mimo jiné na Islandu.

Klip Chinaski: TamaryšekVideo: Chinaski

 
Článek

„Píseň samotná se docela vymyká tvorbě Chinaski a je trošku temnější a smutnější než ostatní. Je o životě a všech jeho vrcholech a pádech. Snažil jsem se to vyjádřit i ve videoklipu. Láme se tam radost i smutek zároveň. Moc často to podle mě v klipech není běžné. Vždy je buď veselý, nebo smutný. Tenhle má obojí,“ tvrdí režisér Jakub Mahdal.

Ve snímku pozoruje život mladého páru a přesouvá jej v čase do domova seniorů. Velká část záběrů přitom vznikala na Islandu. „Chtěl jsem, aby kromě hezkého příběhu diváka zaujal klip i vizuálně. Island je pro mne posvátné a dechberoucí místo, které mě vždycky překvapí,“ dodal Mahdal, který do hlavních rolí obsadil Annu Kadeřávkovou a Karla Jirmanna.

„Z tohoto klipu jsem nadšený. Obrazově je nádherný a jednoduchým příběhem režisér přesně vystihl, o co v písni jde. Mám doma tři holky a všechny po jeho zhlédnutí brečely. To mluví za vše,“ doplnil frontman Chinaski Michal Malátný.

Tamaryšek je singlem ze zatím posledního alba Není nám do pláče. Kapela připravuje i nové skladby. První ukázky by měly zaznít naživo právě na plánovaném Amfiteátr turné. Předprodej v síti TicketLIVE.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám