Hlavní obsah

Český seriál #martyisdead získal Emmy

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé v historii získal český seriál mezinárodní cenu Emmy. Akademie televizních umění a věd složená z 900 nezávislých porotců vyhlásila včera v New Yorku v online přenosu internetový seriál #martyisdead producentů Milana Kuchynky a Vratislava Šlajera vítězem v kategorii krátkých seriálů.

Foto: Profimedia.cz

Cena Emmy

Článek

„Česko je malá země a mall.tv je malá televize, ale je to ohromný úspěch a velká motivace do další práce,“ řekl při vyhlášení cen producent Milan Kuchynka.

Seriál o kyberšikaně natočil režisér Pavel Soukup, na scénáři se podíleli Jaroslav T. Miška a Jan Stehlík, kteří v něm zpracovali společně s odborníky na internetovou bezpečnost kriminální zápletku. Podle tvůrců byla jedním z podnětů ke vzniku #martyisdead skutečnost, že kvůli kyberšikaně spáchá v Česku každý rok sebevraždu přes deset dětí.

Ceny Thálie získala Groszmannová, Štěpán či Stárková

Kultura

V reakci na současný úspěch prozradil Vratislav Šlajer v přímém přenosu, že na příští jaro se chystá pokračování nazvané Anna is missing.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám