Hlavní obsah

Český lev: Trojan jen zářil, konečně se mu spojilo osobní i filmové vítězství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Letošním Českým lvům kraluje film Ve stínu. Nejlepší mužský herecký výkon obhájila hlavní postava filmu Ivan Trojan. Herečkám dominuje Gabriela Míčová z filmu Odpad město smrt. Trojan po slavnostním večeru prohlásil, že je pro něj cena výjimečná už jen kvůli tomu, že byl snímek Ve stínu vítězný i celkově.

Na Českém lvu exceloval film Ve stínu, získal devět cenVideo: Novinky

 
Článek

Velký sál pražské Lucerny rozzářily osobnosti českého filmu, již tradičně se sešly u příležitosti udílení cen Českého lva 2012. Letošní ročník proběhl v duchu slavnostním, až honosném, Český lev totiž slaví 20 let a ke kulatinám si pozval ty nejlepší filmy. [celý článek]

České lvy s přehledem rozválcoval film Ve stínu režiséra Davida Ondříčka, uspěl v devíti kategoriích. Jednou z nich byla cena hlavní mužské role, kterou obhájil Ivan Trojan. Ten si ve filmu zahrál kapitána Hakla, který vyšetřuje krádež v klenotnictví.

„Tato soška lva je pro mě vzácná v tom, že čtyři předchozí lvi, které jsem získal, nepatřili k vítězným filmům. Pátý lev je pro mě tedy určitě výjimečný,“ popsal pocity Trojan.

Nejlepší český film roku 2012 byl oceněn také za režii, scénář, kameru, hudbu, střih, zvuk a výtvarné řešení. „Nemohu říct, že bych nečekal, že vůbec nic nezískáme. Film mi dal tolik práce, že jsem byl v očekávání, ale tolik lvů jsem nepředpokládal,“ řekl šťastný režisér David Ondříček.

Nejlepší herecký výkon předvedla Gabriela Míčová ve filmu Odpad město smrt režiséra Jana Hřebejka. Herečka si ve snímku zahrála prostitutku Romi, která přišla náhle ke štěstí. Své druhé štěstí zažila i na slavnostním večeru Českého lva. „Bylo to krásné natáčení, budu na něj s láskou vzpomínat,“ řekla na pódiu dojatá herečka.

Reklama

Výběr článků

Načítám