Hlavní obsah

Česká The Global Battle of the Bands pozná v neděli vítěze

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 21. prosince se v pražském klubu La Loca odbude finálový koncert druhého ročníku české verze mezinárodní hudební soutěže The Global Battle of the Bands. Vítěz bude naši zemi reprezentovat v mezinárodním finále v norském Oslo.

Foto: Archív kapely

Loňským vítězem se stala skupina Doctor Victor.

Článek

Finalisty české verze jsou The Breakdown of Hell, End of Scream, Bad Joker’s Cream, Forty Lies, Rayne, Věc Makropulos, Mydy Rabycad, The Backroad Deals, Embers Bridge, ZDARR a Stroy.

O vítězi rozhodne porota, ve které jsou například Michal Novák, zakladatel serveru Bandzone.cz, muzikanti Tomáš Frode (Imodium), Lukáš Chromek (Airfare), publicisté Tonda Kocábek (Týden), Daniel Andel (Muzikus), Petr Korál (Rock), producenti Jan Ponocný nebo Daniel Škrášek či Alexandr Guha z TV Óčko,

Na kapelu, která uspěje, čeká turné po letních festivalech 2015 na střeše Red Bull Tourbusu, volné hodiny v nahrávacích studiích, profesionální promofotky, kvalitní hudební nástroje a další.

První ročník vyhrála skupina Doctor Victor, která pak na světovém finále v Thajsku vybojovala letos v únoru druhé místo. I díky tomu nakonec předskakovala Lucii na comebackovém turné, představila se na předávacím ceremoniálu žánrových Andělů a všimla si jí média i koncertní promotéři.

Reklama

Výběr článků

Načítám