Hlavní obsah

Česká televize se nehodlá honit za sledovaností, sází na tradici

Právo, Jana Perglerová

Nový komediální seriál o dětech Ententýky, čtvrté řady seriálů Zdivočelá země a Vyprávěj, z HBO přetáhnutá komediální show Na stojáka či osvědčená taneční StarDance jsou některé hlavní pilíře podzimního programu veřejnoprávní České televize.

Foto: ČT

Hrdinové seriálu Ententýky

Článek

Programová nabídka je plně pod taktovkou loni nastoupeného generálního ředitele ČT Petra Dvořáka a programového ředitele Milana Fridricha. „Podařilo se nám meziročně zvýšit sledovanost o necelá 2,5 procenta na 30,2 procenta, tedy zlomit klesající křivku trendu divácké sledovanosti televize. Nebudeme se však snažit uměle sledovanost navyšovat, protože to není náš prioritní cíl,“ uvedl Dvořák. Televize, která příští rok oslaví šedesát let trvání i se svou předchůdkyní Československou televizí, chce vsadit na tradici, poznání a sílu příběhů.

Seriál Ententýky, za kterým stojí Pavel Anděl, dlouholetý protagonista sobotních hudebních Nocí s Andělem, hodlá oslovit všechny generace příběhy z každodenního života. „Kde se objeví dítě, tam se stane středobodem světa,“ poznamenal. Anděl. Nový seriál bude nasazen 5. září každou středu na ČT 1 od 20.00 hodin.

Nekončí soutěž Taxík, jak se spekulovalo. Taxik byl podle slov lidí z vedení prý jen zaparkován a projde očisťovací kůrou. Čas Taxíku, tedy každý všední den od 18.30 na ČT 1, vyplní nová soutěž  nazvaná Můžeme dál? Změnou je, že divák nepřijde soutěžit, ale televize přijede za nimi domů. Moderátory budou Miluše Bittnerová, což je herečka, která prošla seriálem Ordinace v růžové zahradě na Nově, a Tomáš Měcháček.

Televize pátrá, radí, informuje

ČT vsadila i na pátracího novináře známého z Novy Stanislava Motla. Pracuje na dokumentech Stopy, fakta, tajemství, což je původní název pořadu, který vysílá Český rozhlas 2. Novou tváří ČT je Miroslav Vaňura nabízející Tísňovou linku. Navazuje na pořad nazvaný 112, který vysílala Nova.

Moderátorka Iveta Toušlová pokračuje v Toulavé kameře a diváky zavede na Slovensko. Novým pořadem Toušlové je Rub a líc, magazín o fenoménech doby, na příklad o rubu a líci internetu, plastické chirurgie a podobně.

Dalšími premiérami jsou Na forbíně, kde se představí herec Tomáš Matonoha, a z HBO známá a populární „kecací“ a většinou slovně pikantní show Na stojáka. Diváci si z ní pamatují hlavně Miloše Knora a Ivu Pazderkovou.

Od října začne ČT používat nové logo a dětský kanál ČT 3 se objeví v příštím roce.

Reklama

Výběr článků

Načítám