Hlavní obsah

Česká televize koupila Příběh služebnice i McMafii s Rodenem

Právo, Eva Vejdělková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká televize nakupovala na mezinárodním veletrhu audiovizuální tvorby v Cannes. Přivezla jak kolekci klasických filmů, tak nejnovější zahraniční seriály.

Foto: Česká televize

Karel Roden v seriálu McMafie.

Článek

Publiku tak příští rok nabídne adaptaci slavného dystopického románu Margaret Atwoodové Příběh služebnice, která byla v Česku dostupná zatím na placeném kanále HBO, melodramatickou rodinnou sérii Tohle jsme my nebo osmidílnou sérii McMafie, která se odehrává i na území Česka a zahrál si v ní Karel Roden a další čeští herci.

Kromě dramatické tvorby nakoupila i řadu dokumentárních filmů a seriálů.

Z produkce BBC vybrala cyklus Dynastie, který sleduje vůdce rodu, dále Tajemství nacistů, jež odkrývá mechanismy získávání moci, nebo Tajemství bermudského trojúhelníku.

Příští rok se ve vysílání České televize objeví také tituly z produkce National Geographic, jako například snímek Zkáza Challengeru.

Portrét spisovatele i rock

„Pro ČT Art se podařilo získat přímý přenos opery Giuseppa Verdiho Attila, kterou 7. prosince otevírá sezónu milánská La Scala,“ uvedla mluvčí České televize Karolína Blinková.

Dodala, že kulturní kanál odvysílá také dokumentární portrét spisovatele Edgara Allana Poea, spolutvůrce vídeňské secese Gustava Klimta, koncerty světových hvězd, konkrétně například vystoupení U2 v Londýně, The Doors na ostrově Wight nebo Rolling Stones v San José.

Na veletrhu Česká televize rovněž prodala několik svých titulů. Největší zájem prý byl o Chatu na prodej a třetí řady seriálů První republika a Labyrint. Uspěla i s Případy prvního oddělení, seriálem Vraždy v kruhu nebo s cyklem Detektivové od Nejsvětější Trojice.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám