Hlavní obsah

Cenu Jiřího Bělohlávka získal Petr Nekoranec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrtým laureátem Ceny Jiřího Bělohlávka pro umělce do třiceti let se stal tenorista Petr Nekoranec. V průběhu Open Air koncertu na Hradčanském náměstí v Praze, kterým Česká filharmonie pod taktovkou britského dirigenta Wayna Marshalla ve středu ukončila svou 126. sezonu, mu cenu předala Anna Fejérová, choť zesnulého šéfdirigenta prvního českého orchestru.

Foto: Petr Horník, Právo

Petr Nekoranec je nyní sólistou Opery Národního divadla v Praze.

Článek

„Pan Bělohlávek zaujímá v mém srdci pevné místo jako otcovská figura. V tom nejlepším slova smyslu. Od prvního momentu, kdy jsem jako mladý talent vstoupil na pódium s Českou filharmonií, jsem měl pocit vřelého rodinného krbu. Na poslední vystoupení s ním ve Svatovítské katedrále na Pražském hradě si velmi dobře pamatuji. Bylo ještě chladno a já jsem přišel na zkoušku jen lehce oblečený. Pan Bělohlávek, v tu dobu už těžce nemocný a bez vlasů, si sundal svou jedinou šálu, obmotal mi ji kolem krku a řekl: ‚Musíš na ten svůj dar dávat pozor.‘ Už při takovéto vzpomínce se až trošku zatají dech,“ uvedl Petr Nekoranec.

Ceny Jiřího Bělohlávka si váží a označil ji za nejvyšší moment kariéry.

Nekoranec byl v letech 2018 - 2020 sólistou Státní opery Stuttgart, od sezony 2021/22 je sólistou Opery Národního divadla v Praze.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám