Hlavní obsah

Cannes zahájí Woodyho retro

Novinky, Stanislav Dvořák

Snímek Woodyho Allena Cafe Society otevře letošní filmový festival ve francouzském Cannes. Odehrává se v Hollywoodu třicátých let.

Foto: Gravier Productions

Z filmu Cafe Society

Článek

Ve filmu Cafe Society hrají Kristen Stewartová, Jesse Eisenberg či Steve Carell. Podrobnosti o něm zatím nechtějí prozradit. V každém případě se Allenovi podařilo už potřetí zahajovat Cannes, což je unikát. V minulosti se mu to povedlo s filmy Hollywood Ending (2002) a Půlnoc v Paříži (2011).

Pořadatelé uvedli, že Cafe Society je příběh mladého muže, který přijede do Hollywoodu ve třicátých letech a doufá, že prorazí u filmu. Zamiluje se a pozná prostředí bohémské Cafe Society.

Woody Allen se v současnosti poprvé v životě pouští také do televizní tvorby. Nedávno uvedl, že se nechal přemluvit Amazonem k natočení seriálu s Miley Cyrusovou, který se bude odehrávat v šedesátých letech.

Legendární filmař řekl, že Amazon na něj hodně naléhal, aby s nimi udělal seriál, ačkoliv on prý ani nevěděl, co je streamování. Namítl, že nemá na seriál nápady a že se nikdy na televizi nedíval. Firma ale zdůrazňovala, že bude mít absolutní tvůrčí svobodu, a navyšovala honorář, až to režisér vzdal.

Reklama

Výběr článků

Načítám