Hlavní obsah

Budoucnost Bambini di Praga zatím nejasná

Právo, Vladimír Říha

Po podmínečném propuštění bývalého sbormistra dětského sboru Bambini di Praga Bohumila Kulínského z vězení se budoucnost sboru jeví dost nejasně. Samotný Kulínský má zákaz pracovat s dětmi deset let, takže návrat ke sboru nepřipadá v úvahu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Bohumil Kulínský byl minulý týden v úterý propuštěn. (Ilustrační foto)

Článek

Jakékoli bližší informace o něm a o sboru není v současné době možno zjistit, neboť manažerka sboru Jana Puterová není k zastižení, nebere telefony a na maily a SMS neodpovídá. Naposledy minulý týden Právu oznámila, že na pokyn Blanky Kulínské nebude poskytovat žádné informace. Právu se podařilo zastihnout pouze další na webových stránkách sboru uvedenou kontaktní osobu Petru Martínkovou. Ta však oznámila, že již rok ve sboru nepracuje a žije většinou v zahraničí.

Kulínský byl původně odsouzen na pět a půl roku odnětí svobody za zneužívání sboristek. Po uplynutí poloviny trestu požádal o podmínečné propuštění a Obvodní soud pro Prahu 6 žádosti vyhověl. Minulé úterý byl Kulínský propuštěn.

Zatím neoznámili nový termín zrušeného koncertu

Svou vinu nicméně vždy popíral. Předpokládá se, že by mohl po propuštění odjet „relaxovat“ do své soukromé chaty blízko Hradišťka u Prahy.

Sbor, který vede nyní jeho matka Blanka Kulínská s dalším sbormistrem Lukášem Jindřichem, měl mít ve čtvrtek 16. června koncert v pražské Městské knihovně. Kvůli stávce byl však zrušen a nový termín nebyl zatím stanoven.

Pověsti o ukončení činnosti Bambini di Praga či jeho transformaci v jiný sbor nemohl Právu nikdo ani potvrdit ani vyvrátit. Na webových stránkách sboru jsou poslední informace z ledna 2011.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám