Hlavní obsah

Brno čeká zítra bienálová noc

Právo, Peter Kováč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravská galerie pořádá zítra Brněnskou bienálovou noc, která divákům umožňuje volný vstup na 23. mezinárodní bienále grafického designu, a to od 19. do 24. hodiny. Noční bdění je určeno milovníkům grafického designu, ale i všem zájemcům o umění. V deseti hlavních i doprovodných výstavách Bienále Brno 2008 je připraven bohatý doprovodný program, včetně happeningu.

Článek

Ti, kteří se o bienálové noci chtějí zapojit do happeningu, si s sebou mají přinést knihy, které doma už nikdo nečte a ani neprohlíží. Budou mít možnost přetvořit je v něco jedinečného a zapojit je do výtvarných kompozic, které vzniknou před Místodržitelským a Pražákovým palácem. Pro zájemce o street art a graffiti je připravena tvůrčí výtvarná dílna inspirovaná uměním ulice v Uměleckoprůmyslovém muzeu.

„Při těchto akcích chceme návštěvníky přesvědčit o otevřenosti a přístupnosti galerie a naučit je chápat výstavní instituci jako plnohodnotnou alternativu trávení volného času," říká ředitel Moravské galerie v Brně Marek Pokorný. V předvečer Brněnské bienálové noci, to jest dnes, se jako pozvánka na noční umělecké bdění koná koncert Jana Budaře a Eliščina bandu, který pořádá Moravská galerie na nádvoří Místodržitelského paláce.

Letošní 23. ročník Bienále Brno je věnován ilustracím a písmu v knihách, časopisech, novinách a digitálních médiích. V Uměleckoprůmyslovém muzeu MG, kde probíhá hlavní soutěžní prohlídka, je vystaveno více než 600 děl od 162 autorů z 27 zemí světa. Na světě jde o nejstarší a nejrenomovanější přehlídku mezinárodního grafického designu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám