Hlavní obsah

Brněnský rapper Michajlov pořádá akci na podporu rodné Ukrajiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Raper ukrajinského původu Michajlov uspořádá v úterý v brněnském Kabinetu múz koncert na podporu své původní vlasti zmítané ruskou agresí. Celý výtěžek bude věnován na sbírku SOS Ukrajina, která existuje za účelem humanitární pomoci Ukrajině od roku 2014, uvádí pořadatelé.

Foto: Facebook Michajlova

Rapper Michajlov pomáhá, jak se dá.

Článek

Na humanitární účely půjdou z této hiphopové akce všechny peníze. „Upřímně doufám, že přijde co nejvíc lidí. Byl bych rád za dvě stě, může se stát, že se na některé nedostane. Kabinet múz je sice menší klub, ale jsme domluvení, že si z toho nevezme výdělek ani z baru a ještě nám k tomu něco hodí ze svého,“ pospal Právu Michajlov. Podle něj může takových večerů být i více, pokud to bude potřeba.

„Dvacet let žiji v Česku, patnáct let mám české občanství, z Ukrajiny jsme odešli. Na Ukrajině kromě babičky a tety nemám nikoho. Ale pomáhám, jak se dá a jak umím nejlíp,“ uvedl na své facebookové stránce.

Dnes třicetiletý Michajlov, celým jménem Michal Michajlov, je jednou z nejvýraznějších postav současné brněnské hiphopové scény. Vydal pět sólových alb a podílel se na řadě společných projektů. Jeho tvorba je úzce spjatá s jihomoravskou metropolí. Výrazně se objevil například i na albu Jízdní neřád inspirovaném brněnskými zastávkami hromadné dopravy, které produkoval DJ Opia.

Na akci kromě Michajlova od 20 hodin vystoupí rapeři Maniak, Daniel Vardan, Robin Tent či Koukr.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám