Hlavní obsah

Britská skupina roku Coldplay proti Bushovi

– LONDÝN
Novinky, Alex Švamberk

Pro dvě ceny si při předávání Brit Awards přišla skupina Coldplay stejně jako Ms Dynamite a Eminem. Cenu za výjimečný příspěvek k hudbě převzal zpěvák Tom Jones, populární hvězda šedesátých let, která v poslední době dokázala zareagovat na nástup taneční hudby.

Článek

Coldplay se stali skupinou roku, přičemž jejich album A Rush Of Blood To The Head se stalo albem roku. Potvrdili tak, že britským ostrovům stále vládnou zasněné introvertní kytarové kapely.

Coldplay však nežijí mimo realitu, přebírání ceny zpěvák Chris Martin řekl: "Děkuji je to skvělé, ceny jsou totiž v podstatě nesmyslné. My všichni umřeme, jestliže Bush bude pokračovat ve svých způsobech. Ale je skvělé odejít s velkou ránou."

Ms Dynamite se stala zpěvačkou roku a představuje událost v žánru urban. Ze čtyř nominací, tedy získala dvě ceny, zatímco další soubor se čtyřmi nominacemi, The Streets, vyšel naprázdno.

Mezi zpěváky potvrdil své postavení skandály pronásledovaný Robbie Williams, který ukázal, že i hvězdy chlapeckých kapel se mohou prosadit mezi dospělými.

Dvě ceny potvrdily postavení kontroverzního Eminema a jedna nástup zpěvačky Nory Jones, kteří patří k interpretům s nejvíce nominacemi na americké hudební ceny Grammy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám