Hlavní obsah

Brad Pitt by si rád zatančil v bollywoodském filmu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký herec Brad Pitt prý touží po roli v bollywoodském filmu. Indický Bollywood v současnosti produkuje více filmů než Hollywood, i když indické filmy se pro svůj specifický styl pořád těžko uplatňují v západním světě.

Foto: Profimedia.cz

Brad Pitt

Článek

Brad Pitt není první, kdo toužil zazářit v indické produkci. Stejně se vyjádřili už dříve Tom Cruise nebo Hugh Jackman.

“Indický film se úspěšně vyvíjí svým vlastním tempem. Rád bych jednou pracoval na indickém filmu, je v něm tolik dramatu a barev," zasnil se Pitt v rozhovoru pro indickou agenturu IANS. “Slýchávám, že filmařina se v Indii hodně vyvinula a v poslední době jsme viděli několik dobrých filmů na Oscarech a celosvětové scéně," dodal.

To podle něj hodně vypovídá o kvalitě herců a filmů. "Nikdy nevíte, možná se rozhodnu dělat bollywoodský film a natočím jednu z těch tanečních scén s komparsem v pozadí."

Pitt Indii osobně navštívil už v roce 2007 jako koproducent filmu Síla srdce, kde hrála Angelina Jolie. Ztělesnila tehdy Mariane Pearlovou, ženu reportéra z listu Wall Street Journal Daniela Pearla, který byl unesen a zavražděn v Pákistánu. Částečně se film natáčel v Bombaji.

Málem si zahrál i s bollywoodskou superhvězdou a Miss World Aishwaryou Rai Bachchan, která měla hrát v Tróji Wolfganga Petersona, ale nakonec to odmítla.

"Rád bych s ní spolupracoval, je velmi všestranná herečka. Je jednou z nejpopulárnějších v Bollywoodu a dosáhla i velkého ocenění v západním světě díky svému stylu, kráse a hereckým schopnostem."

Přivýdělek v Indii?

Touha proniknout k miliardovému indickému publiku může souviset i s finanční stránkou. Pitt si nedávno postěžoval, že v Hollywoodu už to není, co to bývalo.

“Jo, to už je pryč,” řekl BBC na otázku, zda si ještě může říct o více než 10 miliónů dolarů (cca 200 miliónů korun) za jeden film. "Tahle matematika už nefunguje, už to nefrčí.”

Podle aktuálních žebříčků má být nejvíce vydělávající hvězdou Hollywoodu Tom Cruise, který si za rok přijde až na 75 miliónů dolarů (cca 1,5 miliardy korun). Pitt si nyní vydělá “jen” 25 miliónů dolarů (cca 500 miliónů korun) ročně.

Reklama

Výběr článků

Načítám