Hlavní obsah

Blok na ČT věnovaný Havlovu skonu zhlédlo 3,8 miliónu diváků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úmrtí bývalého prezidenta Václava Havla se stalo ústředním tématem nedělního vysílání hlavních televizních stanic v Česku. Nejsledovanějším pořadem byl mimořádný zpravodajský blok věnovaný Havlovu skonu, který spustila Česká televize odpoledne na programech ČT1 a ČT24, s počtem téměř 3,8 miliónu diváků starších 15 let. Vyplývá to z údajů televizních stanic.

Foto: Profimedia.cz

Signatáři Charty 77 Václav Havel, Rudolf Battěk (po Havlově levici) a Ladislav Lis (vpravo).

Článek

Zpravodajský blok věnovaný skonu Václava Havla na programech ČT1 a ČT24 (včetně Zpráv a Událostí) sledovalo celkem téměř 3,8 miliónu diváků starších 15 let. Program ČT1 uvedl večer v televizní premiéře Havlův film Odcházení, který dosáhl nejvyšší sledovanosti mezi pořady odvysílanými po 20 hodině. Sledovalo jej 769 000 diváků a podíl na publiku činil 18,8 procenta.

Televizní noviny stanice TV Nova sledovalo 2,206 miliónu diváků. Nova odvysílala od 20:00 časosběrný dokument Občan Havel, který zhlédlo 683 000 diváků, a podíl na publiku činil 17,9 procenta. Večerní pořad Střepiny, věnovaný Havlově osobnosti, sledovalo 489 000 diváků, podíl na publiku dosáhl 18,5 procenta.

Zprávy TV Prima měly sledovanost 1,017 miliónu diváků a podíl na publiku 26,6 procenta. Speciální pořad Pocta Václavu Havlovi zhlédlo na Primě 369 000 diváků, tedy 8,73 procenta lidí u televizních obrazovek.

Reklama

Související témata:

Související články

V Česku bude třídenní státní smutek

Vláda na svém smutečním zasedání projednávala dva body a oba schválila. Jednak se usnesla vyhlásit státní smutek trvající po tři dny od středy do pátku, jednak...

Výběr článků

Načítám