Hlavní obsah

Blackout chce být kultovním filmem

Právo, Věra Míšková

Nový český film Blackout vzniká v tvůrčí dílně třiatřicetiletého Lubomíra Haltmara, který je jeho scénáristou, režisérem i producentem. Zatím má za sebou sedminu z pětatřiceti natáčecích dnů, hlavní část se má točit v březnu příštího roku, premiéra je plánována na podzim 2005.

Foto: Julius Masár

Pavel Fojtík, Michaela Havelková, Jan Martinec, Jan Řehounek, Pavel Hlaváč, Marta Balejová, Petr Ožan, Tomáš Czernin a Jan Jelínek.

Článek

"Blackout má rozpočet 6 miliónů korun, část již máme a k zabezpečení další výroby hodláme oslovit další partnery a koproducenty," řekl Haltmar.

Ústředním hrdinou je právník, který byl neprávem obviněn v souvislosti s vraždou. Po čtyřech letech nalézá nové přátele z podsvětí a seznamuje se se servírkou Veronou. Ta se ho pokusí zabít, v soudním procesu se ale vše obrátí proti němu...

Film, jehož děj vychází ze skutečné události, je drama ze současnosti a pracuje s neherci. Autor chce využít spojení charakterů postav s rysy neherců, kteří se ve skutečnosti věnují činnostem shodným se scénářem.

Tvůrce Blackoutu se netají ambicemi vytvořit kultovní dílo. Zatím točil na Ostravsku. "Hlavní role hrají moji přátelé a přátelé přátel," prozradil. Autorem hudby bude Woody McBride známý jako DJ ESP, který se ve stejné roli objeví i na plátně.

Haltmar pochází ze Šumperka, kde se také příběh filmu odehrává. Jako osmnáctiletý emigroval do Rakouska a natáčel mimo jiné cestovní dokumenty z Asie. Scénář napsal v roce 2001 a poté oslovil stovku zahraničních producentů, ale neúspěšně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám