Hlavní obsah

Biffy Clyro v pátek poprvé zahrají v Česku

Právo, ŠH

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skotská rocková skupina Biffy Clyro vystoupí v pátek poprvé v České republice. Koncert kapely, která má na svém kontě pět studiových alb, začne ve 20 hodin v pražském Lucerna Music Baru.

Foto: archiv, Právo

Biffy Clyro

Článek

Aktuální album Only Revolutions (2009) sice neproměnilo ve vítězství nominaci na letošní Mercury Prize, ale dostalo se na třetí pozici britské albové hitparády a potvrdilo vzrůstající popularitu zpěváka a kytaristy Simona Neila, baskytaristy Jamese Johnstona a jeho dvojčete, bubeníka Bena Johnstona.

Předcházel tomu úspěch singlu Mountains, který se jako první z písniček Biffy Clyro umístil v první desítce britské singlové hitparády, na pátém místě.

Skutečný průlom kapely, kterou hudebníci založili na střední škole v roce 1995, ale přišel už s předchozím albem Puzzle. Minulá tři alba přinesla kapele věrnou základnu fanoušků. Po vydání Puzzle přišla sláva.

Biffy Clyro byli pozváni jako předkapely na turné Rolling Stones, Red Hot Chili Peppers nebo Muse. Vystupovali na hlavních pódiích největších světových festivalů, mimo jiné třeba na legendárním Glastonbury.

Reklama

Výběr článků

Načítám