Hlavní obsah

Bible podle Ridleyho Scotta a Christiana Balea

Novinky, Stanislav Dvořák

Příští rok se mohou příznivci monstrózních historických produkcí těšit na Exodus Ridleyho Scotta, biblický velkofilm, v němž si Christian Bale zahraje Mojžíše a Joel Edgerton Ramsese.

Článek

Edgerton se postaví proti Baleovi jako druhá hlavní postava, egyptský faraon, který držel v otroctví židovské obyvatelstvo. Mojžíš pak lid podle Bible vyvede z otroctví a odvede do „země zaslíbené”.

Natáčení by mohlo začít už v září ve Španělsku, v Maroku a v Anglii. Scénář napsal Steve Zaillian, držitel Oscara a autor takových trháků jako Schindlerův seznam a Gangy New Yorku.

Joel Edgerton je v Hollywoodu považován za rostoucí hvězdu, v poslední době hrál třeba ve westernu Jane Got A Gun a natáčí s Kirsten Dunstovou akční sci-fi v režii Jeffa Nicholse pod názvem Midnight Special. Upsal se také filmu The Double Hour s Michelle Williamsovou, ale ten se zřejmě bude natáčet až někdy po Exodu. Premiéra Exodu se očekává v prosinci 2014.

Foto: Bontonfilm

Joel Edgerton jako člen speciální jednotky

V kurzu je i Christian Bale, jehož komerčním vrcholem byl poslední batmanovský film, ale objevil se také v dramatu Fighter, v krimi Veřejní nepřátelé nebo ve snímcích 3:10 Vlak do Yumy, Beze mě: šest tváří Boba Dylana či Equilibrium.

Režisér Ridley Scott se zapsal do historie před mnoha lety snímky Vetřelec, 1492: Dobytí ráje nebo Blade Runner, nicméně v poslední době se mu tolik uznání nedostalo. Zejména jeho dlouho očekávaný Prometheus, napodobující Vetřelce, sklidil vlažné reakce.

Reklama

Výběr článků

Načítám