Hlavní obsah

Beata Hlavenková představuje písničku Pořád je to tak. Vnímá ji jako modlitbu založenou na hlasech

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka, hudebnice a producentka Beata Hlavenková představuje ochutnávku ze šestého sólového alba s názvem Žijutě, které vyjde 29. října u vydavatelství Minority Records. Videoklip k písničce Pořád je to tak natočily herečka a režisérka Petra Nesvačilová a filmařka a fotografka Anežka Horová.

Beata Hlavenková v klipu k písni Pořád je to takVideo: Minority Records

 
Článek

„Dělat klip Beatě je pro mě veliká radost, jelikož si vážím její hudby a pěveckého talentu. S Anežkou Horovou jsme vytvořily impresi, pocit, blízkost, kterou písnička nese. A teď je vás všech,“ říká ke vzniku videoklipu Petra Nesvačilová.

„Petra velmi vnímá sdělení zpěváků a zpěvaček. Ráda jim kouká do očí a vnímá jejich emoce a rozpoložení u hudební výpovědi. Píseň Pořád je to tak je až takovou modlitbou založenou především na hlasech, proto byla přirozenou volbou. S Anežkou Horovou si v konceptu a procesu velmi rozuměly. Pro všechny tři se jednalo o krásnou spolupráci,“ sděluje Hlavenková.

Hudba a text skladby vznikaly ve spolupráci s hudebníkem a datovým architektem Lukášem Duchovičem.

Hlavenková, držitelka dvou Cen Anděl, se po soundtracku k filmu Zátopek plně zaměřila na sólovou tvorbu a na konci října novinku Žijutě vydá a 31. října ji pokřtí v pražském divadle Archa. Kromě její Kapely Snů, tvořené Oskarem Törökem, Patrickem Karpenstkim a Milošem Klápštěm, se objeví na křtu další hosté.

Na připravovanou desku jich pozvala jedenáct. Jsou mezi nimi Rich Perry, Adam Koller, Thom Artway, Oto Klempíř, Tomáš Neuwerth, David Stypka a další. Vinyl mastering připravil Miles Showell ve studiích Abbey Road v Londýně, jenž stojí mimo jiné za alby Amy Whinehouse, Tori Amos či Duy Lipy.

Reklama

Výběr článků

Načítám