Hlavní obsah

Autoři komedie Nedotknutelní přicházejí s dobrákem Brunem a spolkem autistů

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tvůrčí dvojice Eric Toledano – Olivier Nakache, která se celosvětově proslavila komedií Nedotknutelní, přichází s komediálně laděným dramatem Výjimeční o autistech.

Trailer k filmu VýjimečníVideo: Bioscop

 
Článek

Nedotknutelní byl příběh ochrnutého boháče Philippa a chudého černocha z předměstí Drisse, který se právě vrátil z vězení. Boháč si vybere nekvalifikovaného vtipálka na práci opatrovníka. Střet kultur se autorům podařilo vylíčit vtipně, z nemocného milionáře a pouličního grázlíka vznikla sehraná dvojka, která si začala užívat život. Kritika přijala snímek velmi kladně, následně dostal mnoho cen (Zlatý glóbus, Evropská filmová cena, BAFTA) a promítal se téměř po celém světě.

Foto: Aerofilms

Nedotknutelní: François Cluzet a Omar Sy

Foto: Bioscop

Vincent Cassel

Do nového snímku Výjimeční obsadili Vincenta Cassela (Černá labuť, Veřejný nepřítel č. 1) a Redu Kateba (30 minut po půlnoci). Bruno (Vincent Cassel) vede spolek pro autistické děti a dospívající, jejichž případy jsou tak komplikované, že je všude jinde odmítli. Jeho nejlepší přítel Malik (Reda Kateb) učí mladistvé ze sociálně slabých rodin, jak se o tyto děti starat.

Přes 20 let žijí Bruno a Malik ve světě lidí, s nimiž si společnost neví rady. Přesto je neopouští smysl pro humor. Ani když jejich autistický klient podesáté zastaví pařížské metro ve špičce. Jednoho dne se ale dozvědí, že úředníci chtějí jejich organizaci potopit.

Výjimeční vstoupí do českých kin 28. listopadu.

Aristokratka je lehkonohá, říká o svém novém filmu režisér Jiří Vejdělek

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám