Hlavní obsah

Arctic Monkeys přijedou v srpnu do Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britští Arctic Monkeys nepatří ke skupinám, které by do Čech jezdily každý rok. Fanoušci by si proto měli zapsat datum 18. srpna 2022, kdy plánují koncert na Výstavišti v Praze.

Foto: Zack Michael

Arctic Monkeys

Článek

Rocková skupina se proslavila díky sociálním sítím kolem roku 2005, tehdy ještě bez smlouvy s nahrávací firmou. Když pak v roce 2006 vydali debutové album Whatever People Say I Am That's What I'm Not, měla už fanouškovskou základnu.

Druhé album Favourite Worst Nightmare (2007) pokračovalo v duchu debutu. Kvalita uznávaná kritikou se spojila s masovou popularitou a Arctic Monkeys začali hrát po celém světě.

Dva roky pak trvalo partičce ve složení Alex Turner, Jamie Cook, Nick O'Malley a Matt Helders vydání dalšího alba Humbug (2009), po němž následovaly Suck It And See (2011), AM (2013) a poslední Tranquility Base Hotel + Casino“ (2018).

Arctic Monkeys získali třikrát titul nejlepší britská skupina a britské album na Brit Awards, celkem mají britských cen sedm. Obdrželi také Mercury Music Prize a třikrát je nominovali na Grammy. V roce 2020 vydali vydali záznam živého koncertního vystoupení Arctic Monkeys Live At The Royal Albert Hall. Skupina veškerý výtěžek z prodeje věnovala britské organizaci pomáhající dětem postiženým válkou.

Vstupenky za 1590 Kč se prodávají v sítích GoOut a Ticketmaster.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám