Hlavní obsah

Antony Hegarty se vrací na Colours, tentokrát jako Anohni

Právo, Aleš Honus

První potvrzenou hvězdou příštího patnáctého ročníku festivalu Colours of Ostrava 2016 je Antony Hegarty, nyní vystupující pod novým jménem Anohni. Přiveze speciální koncertní projekt, jehož základem bude elektronické album Hopelessness. Festival se bude konat od 14. do 17. července 2016.

Foto: Profimedia.cz

Antony Hegarty aka Anohni

Článek

Na novém albu s Anohni spolupracují producenti elektronické hudby Oneohtrix Point Never a Hudson Mohawke. Album, připravované na první polovinu příštího roku, má představovat revoluční odklon od předcházejících symfonických projektů formace Antony and the Johnsons.

„Nyní půjde o elektronickou taneční hudbu s procítěným zpěvem a přímočarými politickými texty týkajícími se sledování, války vedené drony i ničení ekosystémů,“ řekl mluvčí festivalu Jiří Sedlák.

Antony and the Johnsons na Colours of Ostrava vystoupili poprvé v roce 2012 společně s Janáčkovou filharmonií Ostrava. „Antony and the Johnsons pro mě představuje jednu z největších, nejzajímavějších a zároveň nejtajuplnějších osobností současné hudby. Že se vrací na náš festival, jsme rádi o to více, že nyní půjde o zcela odlišný koncertní projekt,” dodala ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Reklama

Výběr článků

Načítám