Hlavní obsah

Aneta Langerová: Na zkouškách jsem zpívala napůl

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celý týden žila Aneta Langerová, první česká SuperStar, SuperKoncerty v pražské Sazka Areně. Od pondělí se s ostatními devíti finalisty přímo na místě pečlivě připravovali a ve čtvrtek a v pátek předvedli vybrané písničky lidem. Teď musí zahnat chřipku a příští týden začne pracovat na prvním albu. Mělo by vyjít na začátku nového školního roku.

Foto: PhDr. Lukáš Humpl
Článek

Jste o jeden týden blíž své debutové desce. Změnila se vaše představa o její podobě?

Nestačila se nijak změnit, navíc jsem přesvědčena o tom, jaké písničky bych chtěla zpívat. Na začátku týdne jsme se sešli s Milanem Hermanem, šéfem společnosti BMG. Po naší první rozmluvě na toto téma mám pocit, že si navzájem vyhovíme.

O čem jste spolu hovořili?

Mluvili jsme o stylu hudby, který chci dělat. Chápu tu schůzku jako velmi pozitivní. Zjistila jsem například, že na firmu chodí nabídky písniček od zahraničních skladatelů. Velice mě to těší, protože zahraniční hudba je přece jenom o něčem jiném než naše. Mám pocit, že Milan Herman pochopil, o co mi jde.

Mluvila jste o tom, že byste některé skladby ráda nazpívala v angličtině. I na tom jste se shodli?

O tom jsme ještě nemluvili, na to bylo moc brzy. Celý týden směřovala má práce k tomu, aby co nejlépe dopadly koncerty v Sazka Areně. O dalších věcech budeme mluvit po neděli.

Šárka Vaňková už prý slyšela nějaké písničky, které by pro ni připadaly v úvahu. Pouštěl vám Herman také něco?

Z té zahraniční nabídky mi pustil jednu. Moc se mi líbila. Dohodli jsme se, že mi toho pustí víc, abych se v tom zorientovala. Mám představu, že bych na desce chtěla mít i písničky, které zpívám se svou kapelou. Napsal je náš kapelník. Chci je BMG nabídnout a uvidím, jestli s tím bude souhlasit.

Celý rozhovor a recenzi na album Top 10, kteří nazpívali finalisté, přinese sobotní Právo.

Reklama

Výběr článků

Načítám