Hlavní obsah

Amerikánka má písničku s klipem. Složil ji a zpívá Petr Ostrouchov

Amy’s Prayer je singlem projektu Divadla ve Filmu: Amerikánka režiséra Viktora Tauše. Autorem a interpretem písně je Petr Ostrouchov, který v divadelním představení Amerikánka účinkuje po boku Terezy Ramby a Elišky Křenkové. Videoklip k písni má na Novinkách.cz premiéru.

Písnička Amy’s Prayer z inscenace AmerikánkaVideo: archiv tvůrců Amerikánky

 
Článek

Ostrouchova a Tauše spojuje dlouhodobá spolupráce na filmových a seriálových projektech. Pracovali například na dílech Klauni, Rudý kapitán, Zahradnictví, Zrádci, Vodník či Modré stíny.

Petr Ostrouchov říká: „S Viktorem jsem zažil už hodně dobrodružství a Amerikánka patří na vrchol toho všeho. Hráli jsme ji v době divadelních zákazů v mnoha verzích, na mnoha místech, v kleci pro hyeny, na poušti, v opuštěném sanatoriu, na letišti… A ze všech těchto verzí Viktor s Aloisem Fišárkem sestříhali fantastický divadelní film. Amy’s Prayer je píseň, která je součástí představení už od počátku a klip jsme s Viktorem plánovali dlouho. Je logické, že vznikl právě teď, u příležitosti Divadla ve Filmu.“

Foto: Tomki Němec

Tereza Ramba v inscenaci Amerikánka.

Píseň Amy’s Prayer, jejíž text vychází z divadelní modlitby hlavní postavy Amerikánky, nahrál Ostrouchov se svou skupinou Blue Shadows. Její vznik je rovněž spojen s Viktorem Taušem, vznikla při natáčení hudby k jeho minisérii Modré stíny. Ostrouchov s touto sestavou hudebníků natočil obě poslední alba Vladimíra Mišíka.

Divadlo ve Filmu jsou divadelní inscenace ve filmové podobě, jmenovitě Amerikánka, Maryša a Macbeth – Too Much Blood. Kamera při nich bere diváka mezi herce, umožňuje prožít je s veškerou emocí, s jakou ji prožívají sami herci.

Reklama

Výběr článků

Načítám