Hlavní obsah

Američané objevili kněžnu Libuši a chystají o ní film

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američané chtějí natočil film na motivy české legendy o kněžně Libuši. Téma si prý našel americký režisér Constantin Werner sám, Češi budou pouze koproducenty snímku.

Článek

Z Wernerova životopisu vyplývá, že se o českou historii nijak zvláště nezajímal, zato režíroval třeba klipy Fatboye Slima. Na internetu se také dočtete, že film se jmenuje The Legend of Libussa a jedná se o fantasy, která se odehrává v "temných časech" a bude se natáčet kdesi ve "východní Evropě" a v Německu.

"Naše firma (Starlite Productions) je pouze koproducentem amerického filmu, inspirovaného mytologickým příběhem o Libuši," řekl Novinkám production manager Vladimír Lhoták.

"Ten nápad vzešel od režiséra a producenta Wernera," dodal. Natáčení je naplánováno na září a říjen letošního roku a je možné, že ve filmu budou hrát čeští herci. Příběh bude zaměřen na milostné motivy i na vykreslení záhadného pohanského světa.

"Je to spíše na motivy té pověsti," upřesňuje Lhoták, neměli bychom tedy čekat "vážný" historický snímek.

Reklama

Výběr článků

Načítám