Hlavní obsah

Amatérští filmaři se mohou hlásit do dvou soutěží

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě soutěže pro začínající filmaře probíhají právě v těchto dnech a přihlásit se může téměř každý. Pražské kino Aero pokračuje v oblíbené soutěži krátkých studentských a amatérských filmů Aerokraťas a probíhá také soutěž o nejlepší minutový snímek.

Foto: Kino Aero

Soutěž Aerokraťas přijímá přihlášky.

Článek

„Letošní jubilejní 10. ročník soutěže se spojil s 15letým výročím novodobé historie kina Aero a odrazil se přirozeně ve výběru tématu hlavní kategorie soutěže, kterým je pro letošek číslovka 15. Téma hlavní kategorie může být zpracováno libovolným způsobem, jediným dalším omezením je povinná maximální délka soutěžících filmů, a to do 7 minut. Kromě hlavní kategorie se mohou v roce 2013 filmaři ucházet o ceny ještě v dalších čtyřech kategoriích – krátký film na volné téma, minutka, dětský film a cena diváků,“ oznámila Radka Urbancová.

Přihlásit se mohou pouze amatérští filmaři nebo studenti filmových škol s dosud nedokončeným vzděláním. Soutěžní filmy je možné přihlašovat od 25. května do 30. září 2013. Více na www.kinoaero.cz.

Do minuty

Už třetím rokem pokračuje v ČR také soutěž, která spočívá v tvorbě minutových kraťasů na motivy slavných filmových děl. Projekt zvaný Jameson Done in 60 Seconds je určen pro kohokoliv, kdo si chce natočit minutový film a změřit síly s ostatními.

České finále proběhne během Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech a vítěz může jet na mezinárodní finále do Londýna.

Vítězem českého klání se minulý rok stal minutový snímek Vřískot v režii Petra Černého, předloni porotu uchvátil Forrest Gump Petra Brunnera. Letošní vítěz získá kromě účasti na londýnském finále také kameru Go Pro s příslušenstvím. Se svými snímky se všichni mohou hlásit na stránkách jamesonempirediss.com do 16. června.

Reklama

Výběr článků

Načítám