Hlavní obsah

Alec Baldwin vrací do hry Woodyho Allena, ohlašuje velký rozhovor

Režisér a herec Woody Allen byl v Americe několik let „toxický“. Nemohl tam točit, a když o něm byl natočen dokument, k objektivnímu pohledu měl daleko. Zdá se ale, že se něco mění.

Foto: ČTK/AP

Alec Baldwin

Článek

Po neustálém opakování obvinění, že Woody Allen měl zneužívat adoptivní dceru Dylan, což nebylo nikdy prokázáno, ohlásil Alec Baldwin, že s ním v úterý udělá na Instagramu normální rozhovor bez odsudků.

„Předem bych rád upozornil, že mám nulový zájem na něčích soudech a licoměrných postech,” uvedl na sociální síti a dodal, že žádné spekulace ho nezajímají.

„Jestli věříte tomu, že se má vést soud stylem dokumentu HBO, je to váš problém,” dodal.

Narážel tak na čtyřdílnou sérii Allen v. Farrow Kirby Dicka a Amy Zieringové z roku 2021, která se tváří jako dokument, ale je spíše zaujatá proti Allenovi. Zabývá se údajným obtěžováním a vynechává svědky a důkazy, které svědčí o režisérově nevině.

Woody Allen: Nevidím rozdíl v tom, jestli si mě pamatují jako režiséra, nebo pedofila

Kultura

Woody Allen vydal nedávno vzpomínky nazvané Mimochodem, které podávají úplně jiný obraz událostí. Herečku Miu Farrow, která skandál pořád rozdmýchává, vylíčil jako manipulativní osobnost.

Cituje mnohá svědectví dětí a personálu, která vykreslují Miu jako velmi nebezpečnou, mstivou, prolhanou ženu.

Foto: Profimedia.cz

Woody Allen

Úřad pro sociální péči o děti státu New York uvedl ke kauze následující: „Nebyly nalezeny žádné věrohodné důkazy o tom, že dítě uvedené v této zprávě bylo zneužito či obtěžováno. Tvrzení, že se tak stalo, proto považujeme za nepodložená.“

Režisér měl přesto v posledních letech problém točit filmy. Amazon mu kvůli kauze zrušil smlouvu a dlouho to vypadalo, že ani jeho vzpomínky nebudou moci vyjít. Momentálně chce točit film v Paříži. Nejde o komedii, ale spíše o drama. Podle autora to „vypadá trochu jako film Match Point“.

Reklama

Výběr článků

Načítám