Hlavní obsah

Album Hiltonové se nehodí ani do výtahu

Právo, Jaroslav Špulák

V současné pop music se může stát ledacos. Za zpěváka či zpěvačku se považuje kdekterá osoba z pořadu o počasí a televizní soutěže chrlí zoufalé teenagery, kteří nevědí, co si počít, a nechávají se ždímat prohnanými šíbry. A teď si album klidně vydá i Paris Hiltonová.

Článek

Hiltonovou netřeba příliš představovat. Její tuctově hezká tvář zdobí titulní i zadní stránky mnoha barevných světových magazínů a ona coby příležitostná pornoherečka trpí pocitem, že kromě kokety a holky, která sem tam předvede nové šaty a ztropí nějaký povyk, má ještě na to, aby byla zpěvačkou. Aco čert nechce, stane se. Dědička hotelového impéria Hilton se přece nemusí o nic strachovat ani v případě, že to s deskou nevyjde. Hlady neumře, peníze doma mají.

Hudba mluví sama za sebe

Debutové album nazvané prostě Paris zrealizovala ve spolupráci s producenty Scottem Storchem (dělal s 50Centem a Beyoncé) a Tomem Whalleyem (Pink, Kelly Clarkson). Písničky jí složili Sheppard Salomon (jeho služby využila například Natália Imbruglia), Kara DioGuardi (Gwen Stefani) či Billy Steinberg (Madonna, Cyndi Lauper).

Obal alba Paris

Dostala zkrátka to nejlepší, na co si vzpomněla a co bylo volné. Aby vše pojistila, zařadila na konec desky nahrávku Do Ya Think I'm Sexy, jejíž originál má ve svém repertoáru charismatický Rod Stewart.

"O tom, abych ji na desku nahrála, mě přesvědčil Rod," tvrdí zpěvule. "Dospívala jsem, když jsem tu písničku poslouchala. Jednou jsem mluvila s mým producentem Scottem a přišel k nám Rod. Ujistil mě, že je to ideální písnička na mou desku."

Samé špatné zprávy

Už když se na internetu objevily první ukázky z desky, američtí hudební žurnalisté se mohli zbláznit. Pěvecké schopnosti Paris Hiltonové jsou totiž na první poslech chatrné, pročež se ještě před vydáním alba stala terčem posměchu. Bránila se po svém: "Snažila jsem se rozbít zažité stereotypy. Jasně, texty nejsou nijak zvláštní, ale jde o hudbu. Ta mluví sama za sebe."

Hiltonová se stala populární díky reality show The Simple Life. Tvrdí, že hudba je její velký životní příběh a vždy v ní chtěla něco dokázat. "Zpívám a hraju na housle i piáno už od šesti let. Vždyť hudba je to, co dělám celý svůj život." Přestože její argumenty málokoho přesvědčí, Hiltonová má v době, kdy její debut vyšel, jasno o tom, co dál. "Začnu nahrávat druhou desku. Před týdnem jsem šla do studia a s producentem Scottem Storchem jsem nahrála písničku Daddy's Little Girl. Je to velice zábavná věc, ironický kousek." Aby špatných zpráv nebylo málo, Paris se chystá na koncertní turné. Nedávno skončily castingy pro tanečníky, teď to ještě zkusit nějak odzpívat.

A dilema nakonec: indická vláda předevčírem zakázala vysílat videoklip k písničce Stars Are Blind, která je singlem nové desky. Důvodem jsou prý obscénní scény v něm. Škoda, že se cenzoři nezaměřili na zpěv. Klip by asi ani nepřekročil hranice.

Anketa

Opatřite si CD Paris Hiltonové?
Desku si koupím
4,8 %
Album si poslechnu, nejspíš půjčím, ale nekoupím
5,6 %
Debut Hiltonové mě nezajímá
89,6 %
Celkem hlasovalo 2145 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám