Hlavní obsah

Alaina Delona postihla mrtvice

Paříž
Aktualizováno

Ikona francouzské kinematografie, herec Alain Delon, se potýká s těžkými zdravotními problémy, napsala agentura DPA. Před několika týdny měl potíže s oběhovým systémem a následně utrpěl lehké krvácení do mozku, sdělil hercův syn Anthony.

Foto: Profimedia.cz

Alain Delon na snímku z letošního května, kdy byl hostem filmového festivalu v Cannes.

Článek

Třiaosmdesátiletý herec podstoupil operaci v pařížské nemocnici, poté tam byl tři týdny hospitalizován na jednotce intenzivní péče. Nyní je jeho zdravotní stav stabilizovaný a herec byl převezen na kliniku ve Švýcarsku, kde se podle slov svého syna „doléčuje“.

„Moje sestra, která žije ve Švýcarsku, pečlivě sleduje průběh jeho léčby a každý den nás informuje o jeho léčbě a pokroku,“ řekl Delonův syn. V pařížské nemocnici se podle jeho slov střídala celá rodina.

Se zdravotními problémy se Delon potýká delší dobu, právě kvůli nim musel v minulosti herec několikrát přerušit práci.

Ještě v květnu byl Delon hlavní hvězdou filmového festivalu v Cannes, kde převzal Zlatou palmu za celoživotní dílo.

Krátce před filmovým festivalem se proti filmové legendě rozjela na internetu kampaň. Americká organizace Women and Hollywood protestovala proti tomu, aby Delon dostal ocenění. Tvrdí, že je „rasista, homofob a misogyn (nepřítel žen)“.

Autoři petice herci vyčítali prohlášení, že homosexuální páry by neměly mít právo vychovávat děti, a jeho přiznání, že se k ženám choval jako „macho“.

Během své kariéry Delon natočil více než osm desítek filmů. Již ve věku 23 let se stal filmovou hvězdou velikosti Gérarda Philipa nebo Jeana Maraise. Spolupracoval s nejznámějšími filmovými režiséry, jakými byli nebo jsou Luchino Visconti, Jean-Luc Godard, Jean-Pierre Melville, Michelangelo Antonioni nebo Louis Malle.

Reklama

Výběr článků

Načítám