Hlavní obsah

Al Pacino v roli slavného producenta Spectora, který skončil jako vrah

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V produkci HBO vznikne film o životě známého hudebního producenta a odsouzeného vraha Phila Spectora. Tento muž patřil k nejvlivnějším producentům ve celosvětovém měřítku. Spoluurčoval, jak bude znít dodnes obdivovaná hudba 60. let.

Foto: Reuters

Americký herec Al Pacino

Článek

Příběh Phila Spectora sepsal David Mamet a hlavní roli dostal Al Pacino. Agent slavného hollywoodského herce John L. Burnham řekl tisku, že Pacina projekt zajímá, protože v něm vidí velmi zajímavou postavu a líbí se mu citlivost scénáristy.

Spector byl na vrcholu v šedesátých letech, kdy přišel se zvukovým trikem zvaným Wall of Sound. Nahrávky skládal z několika vrstev zpěvů i instrumentálních pozadí, které se překrývaly, a dosahoval tak zajímavého efektu. Také patřil k těm, kteří prosadili trend dívčích vokálních skupin jako např. The Ronettes.

Phil Spector pracoval s Beatles, Tinou Turner, Leonardem Cohenem, The Righteous Brothers, The Ramones a mnoha dalšími. V roce 1989 byl uveden do rock’n‘rollové síně slávy.

Jeho kariéra skončila bizarním způsobem v roce 2009, když byl jako sedmdesátiletý odsouzen na devatenáct let za zastřelení herečky Lany Clarksonové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám