Hlavní obsah

Akustická Afrika. Živelný zážitek na Colours

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Africká zpěvačka Dobet Gnahoré, která je známá i pražskému publiku jako sólistka, přijede na festival Colours of Ostrava. V projektu Acoustic Africa se spojila s kolegyněmi Manou Gallo a Kareyce Fotso, sestavu doplňuje také hráč na balafon Aly Keita, kytarista Zoumana Diarra a bubeník Boris Tchango. Nenechte si ujít fenomenální zpěv dámského tria a živelné afro rytmy v sobotu v 19.00.

Foto: Colours of Ostrava

Zpěvačka a hudebnice Manou Gallo z projektu Acoustic Africa

Článek

Název Acoustic Africa může být trochu zavádějící, protože vyvolává dojem tichého decentního koncertu, jenže je to přesně naopak. Acoustic Africa přinášejí taneční smršť, afro-beat a funky baskytaru v rukách Manou Gallo.

Tanečnice a zpěvačka Dobet Gnahoré se proslavila získáním společné Grammy se slavnější kolegyní India.Arie za singl Pearls a s úspěchem koncertovala po Americe i Evropě včetně ČR. Jejímu sólovému albu Djepka La You se v roce 2010 velmi dařilo ve World Music hitparádě WMCE.

Gnahoré je jako zpěvačka křehká, nevtíravá, často spíše introvertní, ale s hlasem na sto procent naplněným emocemi. Jen občas překvapí syrovým, drsným výkřikem.

Rodačka z Pobřeží slonoviny zahájila profesionální kariéru roku 2004 debutem Ano Neko. O tři roky později vydala řadovou desku Na Afriki a pak Djepka La You.

Zpěvačka a baskytaristka Manou Gallo (také Pobřeží slonoviny) si vysloužila ostruhy s belgicko-konžskou skupinou Zap Mama a bubenickou skupinou Tambours de Brazza. Loni produkovala velmi úspěšné album Rising Tide skupiny Mokoomba ze Zimbabwe.

Kareyce Fotso (Kamerun) je talentovaná kytaristka a zpěvačka, která má blízko ke stylu bikutsi.

Reklama

Výběr článků

Načítám