Hlavní obsah

Aguilera zpívá dobře. Škoda, že se ztrácí v efektech

Novinky, Stanislav Dvořák

Už nějakou dobu není jasné, proč vydává zpěvačka Christina Aguilera, která je majitelkou hradby bořícího hlasu a umí výborně zpívat, tak chladné desky. Ani aktuální album Lotus nevypučelo nad průměr.

Foto: Jeff Haynes, Reuters

Christina Aguilera

Článek

Aguilera hodně spoléhá na prostinké taneční postupy, za které by se nemusel stydět ani DJ Bobo (pro mladší: DJ Bobo je úsměvná postavička ze začátku devadesátých let). Svůj kvalitní hlas si zaneřádila tunami efektů, které z ní vytvářejí jakéhosi blonďatého robota - zcela zbytečně, protože ona zpívat umí.

Pak se ale objeví Sing for Me, docela nadprůměrná popová písnička, takže se nedá říci, že by byla celá deska špatná. Poslouchat se dá i Make the World Move a Red Hot Kinda Love. Proč takové nejsou všechny tracky?

Celkově je Lotus alespoň o kapku lepší než CD Bionic, kterým nás obšťastnila před dvěma lety. Tehdy nanicovaté syntezátorové motivy, mluvení a vzdychání úplně ubíjely. Aguilera by snad měla electro pokusů úplně zanechat a zpívat raději retro pop nebo retro jazz. Zachovala by si přinejmenším stejné množství fanoušků a mnohem méně lidí by naštvala.

Celkové hodnocení: 50%

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám