Hlavní obsah

Agent Jack Bauer vyklidil pole Náměstíčku

Novinky, ATO - Mediaresearch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejsledovanějším pořadem pondělního večera byl opět seriál ČT 1 Náměstíčko, na který se dívalo 2,42 miliónu lidí. Pátý díl byl přitom nejsledovanějším ze všech odvysílaných. ČT 1 v tu dobu sledovalo 55 % diváků, kteří seděli před obrazovkami. O zbylé diváky se podělily především detektivka Big Ben na Primě a 24 hodin na Nově.

Foto: Dana Ehlová

Vánoce v Dobrušce mohou začít.

Článek

Oba sledovalo něco málo přes 800 000 diváků. Zejména propad akčního seriálu je značný. Nova sice věděla, že ani jeho první série nebyla tak úspěšná jako v Americe, a tak pokračování už nepropagovala na plakátech v metru. Nepočítala však, že bude těžce zápolit i s detektivkami na Primě. Páté pokračování sice shlédlo více lidí než komisaře Big Bena na Primě, dívalo se 806 000 lidí, ovšem třítisícový rozdíl je v řádu statistické chyby.

Napříště - od 17. října - se bude 24 hodin vysílat v neděli pozdě večer od 22:30 po TELE TELE. Nova to vysvětluje tím, že v dalších pokračováních jsou záběry, kvůli nimž není možné seriál vysílat před desátou večer.

Pohádka místo agenta Bauera

Agenta Jacka Bauera nahradí desetidílný pohádkový seriál Z pekla štěstí, jenž režisér Zdeněk Troška natočil na motivy pohádky Jana Drdy, kterou již zpracoval ve filmu. Volba pořadu jasně ukazuje, že Nova nemíní jít v pondělí do přímého utkání se seriálem ČT 1, a snaží se nabídnout něco divákům, na něž není Náměstíčko cílené.

Grafy sledovanosti
Pondělí 4. říjnaNáměstíčko, 24 hodin
Neděle 3. říjnaPojišťovna štěstí

Nova neudržela nasazené tempo

Nova na podzim nastoupila s řadou nových pořadů s cílem potvrdit svou pozici nejsledovanější tuzemské televize, přičemž se snažila, aby diváci zůstali u jejích pořadů po celý večer.

Inovace vypadala mocně, nejenže okoukaného Milionáře s úspěchem nahradila nová soutěž 1 proti 100. Přišla také se dvěma původními seriály - Pojišťovnou štěstí a Redakcí - i s reality show Milionový pár.

Nádech to byl mohutný, ovšem záhy se ukázalo, že zaujmout diváky novým pořadem je něco jiného, než si u něj diváky udržet. Zatímco Pojišťovna štěstí se stala jednoznačně nejsledovanějším pořadem týdne, dívají se na ní pravidelně 3 milióny diváků a zájem roste, Redakce zaujala jen 1,3 milióny lidí, což je méně než kolik se dívá na Rodinná pouta na Primě. Největší propad pak zaznamenal Miliónový pár, jehož sledovanost poklesle z 1,6 miliónu na 1,1 miliónu.

Anketa

Jaký pořad jste sledovali včera od 20:00?
TV NOVA - 24 hodin II.
72,6 %
TV PRIMA - Big Ben
4,7 %
ČT 1 - Náměstíčko
14,3 %
ČT 2 - Tajemná inkvizice
3,2 %
Jiný nebo žádný
5,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6375 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám