Hlavní obsah

6. mezinárodní festival studentských filmů Písek 2006

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PÍSEK

Ve dnech 11. až 14. října 2006 pořádají FAMO a SVOŠF ve spolupráci s městem Písek, Ministerstvem kultury a pod záštitou hejtmana Jihočeského kraje Jana Zahradníka již 6. ročník mezinárodního festivalu studentských filmů Písek 2006.

Článek

Přípravy na festival jsou dle organizátorů v plném proudu. Potvrzen je koncert skupiny Buty v čele s frontmanem Radkem Pastrňákem. Na oplátku natočili posluchači Filmové akademie Miroslava Ondříčka v Písku s touto skupinou klip na chorvatském pobřeží.

Mezinárodní festival studentských filmů v Písku, který se koná jako bienále, se během posledních let dostal do širšího povědomí jako respektovaná akce, jejíž návštěvnost s každým dalším ročníkem stoupala. Očekávaná návštěva na letošním ročníku je zhruba tři tisíce diváků.

Celé město má žít festivalem

Festival je letos koncipován jako široká celospolečenská kulturní akce obsahující kromě promítání soutěžních snímků zaslaných z celého světa i doprovodný program jako jsou koncerty, workshopy a happeningy. Cílem není to, aby festival žil svým vlastním životem, nýbrž aby celé město žilo festivalem.  

Festival se bude konat na mnoha místech města. Hlavním místem konání festivalu budou kina Portyč a Bioart. Symbolickým místem konání festivalu bude i Velké náměstí v Písku, kde se bude konat nejen samotné zahájení akce, ale i koncerty, projekce a divadelní představení amatérských souborů. Za příznivého počasí chtějí pořadatelé využít hudební pavilon v městském parku pro vystoupení divadelních souborů a hudebních skupin. Do spolupráce je zapojeno  také písecké Divadlo Fráni Šrámka.

Vítěz soutěže obdrží 50 000 korun

Soutěží se ve čtyřech kategoriích studentských filmů. Jde o hrané filmy, dokumentární filmy, animované filmy a nakonec o sekci nazývanou klip a reklama.

Filmy budou hodnoceny mezinárodní odbornou porotou, složenou z renomovaných filmových a televizních tvůrců,  která udělí nejlepšímu dílu hlavní cenu festivalu - cenu Václava Kršky (50 000 Kč) věnovanou městem Písek. Další informace naleznete na www.filmovka.cz/fest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám