Hlavní obsah

Legendary Pink Dots oslaví v Roxy 25 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Slavná psychedelická skupina The Legendary Pink Dots vystoupí v úterý v klubu Roxy v rámci festivalu jiné hudby Stimul. Soubor slaví čtvrtstoletí existence.

Článek

Úvod večera bude patřit sólovému vystoupení zpěváka Legendary Pink Dots Edwarda Ka Spela, kterého v sólovém programu doprovodí jen hráč na klávesy Silverman.

Soubor před pětadvaceti lety založili dva Angličané zpěvák a multiinstrumentalista Edward Ka-Spel a hráč na klávesy Phil Knight skrývající se za pseudonymem The Silver Man.

Oběma učarovala psychedelie, kouzlící koncem šedesátých let se zvukem. Spojovali ji ovšem s aktuálními trendy, zejména s výboji elektronické hudby, samply a později také s dubem.

Skupina nikdy nezakrývala, že pro ni byly velkou inspirací halucinogenní drogy. Také si libovala v táhlejších pomalu se vyvíjejících zvukomalebných kolážovitých skladbách. Surreálný charakter mají i obaly jejích alb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám