Hlavní obsah

Nestahuj ten song, varuje autor slavné parodie Nirvany

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jméno Alfred Matthew Yankovic většině Čechů moc neřekne, ale v USA je tento hudební a filmový vtipálek poměrně velkou hvězdou. Jeho nezapomenutelné videoklipy parodující Nirvanu nebo hiphop (video uvnitř článku) se staly klasikou a nedávno přišel "divný Al" s další peckou - nová ironická píseň se jmenuje Nestahuj ten song.

Článek

Weird Al Yankovic, jak si sám říká, je americký muzikant, komik a producent se srbsko-italskými kořeny. Narodil se 23. října 1959 v Downey v Kalifornii a poprvé se masově proslavil parodií rockového hitu My Sharona od Knack. Prodává milióny CD a DVD s předělávkami známých hitů. Měl i své vlastní pořady na mnoha amerických stanicích a vysokorychlostní internet umožnil, abychom se pobavili i my.

Patrně nejslavnější je jeho parodie videoklipu Smells Like Teen Spirit, i když s odstupem času vyniká potměšilá genialita jiných hitů. V době, kdy rádia stále dokola omílala Gangsta Paradise, zrodil se v Alově ulítlé mysli nejsarkastičtější videoklip jeho kariéry. Vzal si na mušku americkou sektu, která neuznává žádné moderní vynálezy a snaží se žít způsobem odpovídajícím přibližně 19. století. Text písničky i obrazová složka videoklipu Amish Paradise jsou plné skrytých fórků a pobaví, i když se díváte podruhé.

Skvělé jsou i parodie životních hitů Michaela Jacksona (Beat It či Bad)  nebo letitá předělávka Queen (Another One Bites the Dust), ve které se hraje jen na akordeón a starý kufr.

V nejnovější písni Don´t Download This Song (Nestahuj ten song) zesměšňuje současný boj proti stahování hudby z internetu. Píseň najdete zde.

Parodie Jacksona - klikněte zde.

Parodie Nirvany - klikněte zde.

Parodie Gangsta Paradise - klikněte zde.

Parodie Queen - klikněte zde.

Anketa

Líbí se vám klipy "divného Ala" Yankovice?
Super
74,6 %
Průměr
4,8 %
Nelíbí
20,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 335 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám