Hlavní obsah

Film o vraždě Bushe nezabral

Právo, Hedvika Miller

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen slabým potleskem odměnilo publikum na 31. filmovém festivalu v Torontu světovou premiéru kontroverzního snímku Smrt prezidenta, v němž je nynější šéf Bílého domu v říjnu 2007 za protiválečných demonstrací zavražděn a jeho funkce se ujímá viceprezident Dick Cheney.

Článek

I když na toto dokumentární drama britského režiséra Gabriela Rangeho čekali zvědavci frontu až sedm hodin, jejich reakce je velmi rozporná, spíš negativní. Producenti i Range nyní přesto doufají, že se film dostane i do kin v USA.

"Je to nehorázný zločin natočit - i když jen fiktivně - smrt někoho, kdo ještě žije a v případě prezidenta kteréhokoli státu dvojnásob," míní podnikatel James Brooks z Ohia. "Co když si z toho vezme příklad nějaký blázen?" soudí. "Pro mě to není nic zajímavého, a to přesto, že mohu prohlásit, že s politikou Bushe nesouhlasím," řekla Hanna Bernardová, profesorka historie ve státě Tennessee.

Podle ní je snímek výrazem chudého výběru námětů a neprofesionálního přístupu. Práva na promítání v USA už koupila údajně za 1 milión dolarů (22,3 mil. Kč) společnost Newmarket Films, jež také distribuovala provokativní film režiséra Mela Gibsona Umučení Ježíše Krista. Britská televize Channel 4 ho chce promítnout už v říjnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám